Ja

Lek och fritid
i Örnsköldsvik

Kul med familjen

I Örnsköldsvik finns det massor att göra för dig som har barn. Här har vi samlat en del av alla möjligheter som finns och som bara väntar på att bli upptäckta av dig och din familj.

 

Nolavonda På Örnsköldsviks museum och konsthall får du leka med och i vår historia. Barnen kan  kliva in ett rymdskepp från planeten Nolavonda, där de möts av tidstypiska miljöer från tiden 1820–1920. Fri entré.

På biblioteken i Örnsköldsvik finns många spännande aktiviteter att upptäcka! Länk till annan webbplats.Sagostunder, barnteater, skapandeaktiviteter i “Gröna ateljén” med mera.

Paradiset, upplevelsebadet för stora och små. Länk till annan webbplats.Rutschbanor, vildfors vattenpist m.m och Sveriges längsta rutschbana - Magic Eye.

 

Källarbackens saga i Sidensjö.I skogen Länk till annan webbplats.slingrar sig en stig där olika sagomiljöer är uppbyggda.

Örnsköldsviks minigolf Länk till annan webbplats.har annorlunda och roliga banor som passar alla åldrar.


Foto:Annica Åberg

High Coast Art Valley Herrgårdsparken i Köpmanholme Länk till annan webbplats.n är en natur- och konstpark mitt i navet av High Coast Art Valley. En del av parken kallas ”Barnens värld” där du kan göra många spännande upptäckter! Gratis.

Baazinga 800 m2 bus- Länk till annan webbplats.fullt med rutschkanor, bollhav, bollkanoner, studsmattor mm.

Pyssel Mor Anna bjuder på massor av tips - Länk till annan webbplats.gör en stjärna, godisremmar, lysande dinosaurier, isdekorationer, fisketävling...(filmer)

Bio Palladium i Örnsköldsvik Länk till annan webbplats.har totalt 262 fåtöljer fördelade på fyra salonger.

Bowling och andra aktiviteter som t ex escaperooms finns på City Games Länk till annan webbplats. och Äventyrens Hus Länk till annan webbplats.

Upptäck hela Höga Kusten Länk till annan webbplats.Örnsköldsvik är en del av fina Höga Kusten och det finns många utflyktsmål och aktiviteter att upptäcka i området

I kommunens finns flera fritidsgårdar där du som är ung kan träffa kompisar och delta i olika aktiviteter.

H1Sliperiet är ett kulturhus för kreativt skapande i alla åldrar, ett besök i kulturhuset är kravlöst och öppet för alla. Kostnadsfritt.