Ja

En lekfull dag i en rymdraket från Nolavonda

Se dina barn leka och samtidigt lära sig ett och annat! Nolavonda är en utställning på Örnsköldsviks museum och konsthall som är helt anpassad för barn. I speciellt uppbyggda historiska miljöer får barnen genom leken känna på hur det var att leva på den tiden.

På museet kan barnen kliva in ett rymdskepp från planeten Nolavonda, där de möts av tidstypiska miljöer från tiden 1820–1920. Här kan barnen leka i handelsboden, på fäbodvallen eller ro ut på havet och lägga nät. I alla miljöer finns massor av spännande saker och material som Nolavondierna har samlat in under åren de utforskat vår planet.

Nolavondierna är speciellt intresserade av hur just barn lever på Jorden, därför får barnen som besökare i varje historisk miljö träffa andra barn från de olika tidsåldrarna och lyssna till deras berättelser. För att leva sig in i tidsåldern fullt ut finns även tidstypiska kläder att låna. Men det finns även mycket annat att se och göra. Förutom att leka kan barnen lösa diverse klurigheter eller ta del av spännande fakta från århundradena på. Läs mer på ornskoldsvik.se/nolavonda

Besöka Nolavonda med klasskamraterna.

Sök efter spännande fakta

Träffa barn från en annan tidsålder.

Mysstund framför kakelugnen

Pyssla och lek tillsammans.

Lek handlare i affären

Leka handlare i affären.

Mycket annat att upptäcka på museet

På Örnsköldsviks museum och konsthall finns även utställningar för vuxna. Här samsas kulturhistoriska utställningar med samhällsdebatterande utställningar och konstutställningar med lokalt, nationellt och internationellt kända konstnärer.

Museet erbjuder även kulturaktiviteter för både barn och vuxna. Sist och minst finns vårt populära kafé där du kan slå dig ned och njuta av en ”riktig gofika” med hembakt fikabröd.

Läs mer om aktuella kulturarrangemang


%%#6a762a%%accent-1%%