Ja

Vinterfiske för proffs och amatörer

Tänk dig att skida eller ta skotern ut på någon av kommunens många fiskevatten. Borra ett par hål och släppa ner ett blänke. Sitta där i den absoluta tystnaden och vänta på att det ska nappa. Solen som tittar fram över trädtopparna och fåglarna som kvittrar. Har du tur så kanske det nappar men uteblir nappet finns själva upplevelsen ändå där. Tänk på issäkerheten och se till att isen håller!

Läs mer om bra råd och tumregler på issakerhet.se Länk till annan webbplats.

Stadsnära fiske och utsättningsvatten

Runt stadskärnan finns flera lättillgängliga sjöar. Hit kan man ta sig till fots eller med buss om man inte har tillgång till egen bil.

Angeldonsfiske på Höglandssjöarna och Lill-Backsjön (Lomsjöns fvo). Abborrpimpling på Hörnsjön (Nedre Moälvens fvo), Lomsjön (Lomsjöns fvo), Veckefjärden (Nedre Moälvens fvo) eller varför inte prova havsisen vid Bonäset?

Runt om i kommunen finns många utsättningsvatten med röding. De flesta av dem brukar öppna för fiske när isarna är tjocka att gå på.

Rännarsjön (Utbygdens fvo), Gvalsjön (Nedre (Nätraälvens fvo), Hamptjärn och Svarttjärn (SFK Storfiskarna) Lill-Siktensjön (Hemlings fvo), Hamptjärn (Björnsjö-Leding fvo) för att nämna några.

Se fiskepremiärer

Läs mer om fiskevatten Länk till annan webbplats.

Långfärdsskridsko på glasklara naturisar.

Pimpling på Rännarsjön.

Långfärdsskridsko på glasklara naturisar.

Fiske en härlig aktivitet att göra med barnen.

Barnvänligt fiske

Runt om i kommunen finns många sjöar som ligger nära bilväg och är lätta att ta sig ut på. En sak som också är viktigt är att det ska nappa om intresset för fisket ska bestå.

Barnvänliga sjöar med abborre, mört och gädda:

Åfjärden (Nedre Nätraälvens fvo), Lill-Backsjön (Lomsjöns fvo), Lövsjösjön (Lövsjösjöns fvo), Hörnsjön (Nedre Moälvens fvo). Vill du ta med barnen och prova ädelfisk så kan du prova regnbåge i Gammbodtjärnarna (Gundsjö-Fors fvo) eller röding i Hamptjärn (Nedre Moälvens fvo).

Läs mer om fiskevatten Länk till annan webbplats.

%%#6a762a%%accent-1%%

Havet och det svårtillgängliga

Prova gärna pimpel efter abborre i någon av våra havsfjärdar. Här är fisket gratis. På vårvintern kan fisket tidvis vara mycket bra.

Åviken, Vikbotten, Bonäset, Risöfjärden är några ställen man kan prova på. Vill man få lite ädlare valör på kroken så kan man prova fiske efter förrymda regnbågar i Åfjärden (Nedre Nätraälvens fvo) och mynningsområdet till Nätraån.

Det finns en del sjöar med naturliga bestånd av ädelfisk (röding och öring) runt om i kommunen. Några av dessa ligger en bit ifrån våra vägar och kan stundtals vara svåra att nå, även om man har tillgång till snöskoter.

Lillsjön (Myckelgensjö fvo), Rödvattensjöarna (Solbergs fvo), Ubergs Bergtjärn (Skorpeds fvo), Lidtjärn (Yttre Lemesjö fvo), Orrvattnen (Gideå Västra fvo), Mellanmovattnet (Storsjöbygdens fvo).

Läs mer om fiskevatten Länk till annan webbplats.

Långfärdsskridsko på glasklara naturisar.

Havsfiske en fantastisk naturupplevelse.