Ja

Örnsköldsvik - en bra bit av Höga Kusten

Örnsköldsviks kommun ingår i vackra Höga Kusten tillsammans med kommunerna Kramfors, Härnösand och Sollefteå.

Lär känna Örnsköldsviks stad med restauranger och caféer, shopping i mysiga butiker och gallerior, upplevelser av olika slag samt evenemang och nöjen för både barn och vuxna. Ta del av hela kommunens rika friluftsliv med nära vandringsleder och utsiktsplatser. I skärgården möts du av öar med kala klippor och badhällar men även pittoreska fiskelägen.

En bra bit av Höga Kusten - kort och gott.

Höga Kusten är världsarv på UNESCOs lista över världsarvsområden. Landhöjningen och havets påverkan har format och formar fortfarande landskapet. Ingen annanstans i världen kan man så tydligt och koncentrerat se effekterna av den pågående landhöjningen. Det är kuststräckan från Skagsudde i Örnsköldsviks kommun och söderut genom Kramfors kommun till Högakustenbron som är världsarv.

Läs mer Länk till annan webbplats.

Naturguiden - din guide till natur och kultur i landskapet
Här kan du hitta många tips om vad du kan se och göra i Örnsköldsviks del av Höga Kusten. Friluftsområden, vandringsleder, fiskevatten, utsikter med mera.

Till Naturguiden Länk till annan webbplats.

Fritidstipset
I Örnsköldsvik finns det massor att göra för dig som vill vara aktiv. Föreningslivet, entreprenörer och kommunen står tillsammans för ett stort smörgåsbord av möjligheter inom kultur, friluftsliv, motion och idrott.

Till FritidstipsetUtforska Höga Kusten
På Höga Kustens officiella webbsida - gemensam för de fyra kommunerna - finner du upplevelser och aktiviteter som finns i alla Höga Kustens kommuner.

Till Höga Kustens turisthemsida Länk till annan webbplats.%%#6a762a%%accent-1%%