Du är här:

Lärcentrum

 

En mötesplats utan vardagsbestyr 

Har du svårt att fokusera på studierna och behöver någonstans att plugga?
Oavsett om du studerar på distans eller har Örnsköldsvik som studieort kan du hitta din studieplats här. Lärcentrum är en mötesplats där du kan arbeta både själv och tillsammans med andra.

 

Tentamen
Studerar du på distans (högskola, universitet eller yrkeshögskola) kan du skriva din tenta hos oss, kolla med din kursansvarige om det är möjligt. För att boka fyller du i formuläret. Till formuläret

 

Grupprum
I lokalen finns fem grupprum, perfekt för dig som har arbetsuppgifter som ska göras tillsammans med andra. Efter årskiftet kommer ett bokningssystem att köras igång. Tills det är i gång är det först till kvarn som gäller. De grupprum som finns i korridoren har du som kvitterat ut en tagg tillgång till 06:00-22:00 alla dagar.

Arbetsplats
Det finns flera öppna arbetsplatser där du kan sitta själv eller tillsammans med andra. Dessa platser är inte bokningsbara.

 

Teknik
Hos oss finns utrustning för videokonferens som gör det möjligt för att ta del av ex föreläsningar. Maila larcentrum@ornskoldsvik.se för att boka. Det finns också flera stationära datorer i miljön. Boka datortid på bibliotek.ornskoldsvik.se. I lokalen har du tillgång till WiFi.

 

Studielitteratur
För dig som läser på universitet/högskola finns studielitteratur i vårt studentbibliotek. Du kan också boka en bibliotekarie om du vill få hjälp och tips när du skriver uppsats. Biblioteket är öppet för alla oavsett om du studerar eller inte.

Studentbiblioteketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Mötesplats
På Lärcentrum kan du även träffa personer som jobbar på Ung utveckling och Destination jobb. De jobbar med kompetensförsörjning och kan ge dig råd i frågor om yrkesval och arbetsmarknad.

Studiegrupper
Vill du träffa andra studenter som läser kurser inom samma ämne? Genom att delta i en studiegrupp vidgar du ditt nätverk och ökar chanserna att lyckas med studierna. Förutom studiesällskap får du kontakt med arbetsgivare inom ditt område, studiebesök på företag och intressanta lunchföreläsningar. Låter det intressant? Anmäl ditt intresse till martina.hallberg@ornskoldsvik.se

Betygskopior

När du vill ha kopia på betyg ska du i första hand vända dig till den skola där du genomförde utbildningen. Äldre betyg från kommunala skolor finns på Centralarkivet.

Sidan uppdaterades:

2019-01-07

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Besöksadress
Lärcentrum
Lasarettsgatan 5
0660-889 51
larcentrum@ornskoldsvik.se

Postadress
Lärcentrum Örnsköldsvik
Box 884
891 18 Örnsköldsvik

Öppettider

Måndag-torsdag: 10:00 – 16:00
Fredag: 10:00 – 14:00
Med kod/tagg 06:00 – 22:00 alla dagar.

Tentamen enligt överenskommelse