Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Asuntorakentamisesta

Jos aiot peruskorjata talosi tai rakentaa uuden tontillesi, tarvitset useimmissa tapauksessa kunnalta rakennusluvan tai -ilmoituksen. Rakennuslupaa on haettava yhteiskuntarakennushallinnolta  (samhällsbyggnadsförvaltningen). Soita kunnan puhelinvaihteeseen 0660-880 00, niin he auttavat sinua saamaan yhteyden asuinalueestasi vastaavaan rakennuslupien käsittelijään.

Vesi ja viemäröinti
Useimmilla kotitalouksilla on liitäntä  kunnalliseen vesi- ja viemäriverkkoon. Kunnan yhtiö Miva vastaa Örnsköldsvikin vesi-, viemäri- ja jätehuollosta.
Mivan asiakaspalvelun puhelinnumero on 0660-330 400 ja sähköpostiosoite: info@miva.se.

Jos sinulla on oma kaivo, vastaat itse veden laadusta ja siitä, että viemäröinti on hyväksytty. Jos sinulla on kysyttävää omasta vesi- ja viemärijärjestelmästäsi, voit ottaa yhteyden kunnan yhteiskuntarakennushallintoon kunnan vaihteen
0660-880 00 kautta, josta sinua autetaan saamaan yhteys oikeaan henkilöön.

Jätteet
Jos asut omassa talossasi, jätät jätteesi omaan jäteastiaasi ja maksat kunnalle maksun jätteiden noutamisesta. Voit vähentää jätteiden määrää lajittelemalla ne itse ja jättämällä ne kierrätysasemalle. Tällä tavoin pienennät jätemaksuasi.

Jos asut asunnossa, kannat itse jätteesi jätehuoneeseen, jossa lajittelet eri materiaalit eri paikkoihin. Karkeat jätteet, kuten vanhat huonekalut, elektroniikka, kemikaalit ja puutarhajätteet voit jättää maksutta Mån kierrätyskeskukseen.

Sidan uppdaterades

Sidansvarig: