Viktig information om coronapandemin

  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Välkommen på invigning av biblioteksbussen

Biblioteksbussens utsida får en konstnärlig utsmyckning skapad av konstnärerna Jenny Lundgren och Erika Kristofersson Bredberg.

Välkommen på invigning av biblioteksbussen

Snart trafikeras kommunens vägar av Örnsköldsviks första biblioteksbuss, utrustad med ny teknik, nya möjligheter och fullastad med böcker. I samband med Gideågårdens julmarknad söndag 5 december invigs bussen som börjar köra enligt turlista andra veckan i januari 2022.

-Bussen är ett bra sätt att nå ut med biblioteksservice i hela kommunen, men den öppnar också upp för nya samarbeten och användningsområden. Räkna med att se biblioteksbussen i många oväntade sammanhang, säger Katarina Larsson, bibliotekschef Örnsköldsviks kommun.

Dag: söndag 5 december
Tid: klockan 15:30
Plats: Gideågårdens julmarknad, Skollärarvägen 3, Gideå

Program
Klockan 15:30 Invigningstal av kultur- och fritidsnämndens ordförande Eva Sonidsson.

Kockan 15:45 Bibliotekschef Katarina Larsson välkomnar besökare in i bussen. Lyssna på den specialkomponerade biblioteksbussjingeln och se konstverket som täcker hela bussens utsida. Bussen står öppen fram till kl 18:00 och bibliotekens egen sagotomte finns på plats.

Du kan även besöka biblioteksbussen på Stora Torget i Örnsköldsvik lördag 11 december klockan 11-15.

Välkommen!

Turlista för biblioteksbussen 2022 Länk till annan webbplats.

Publicerad: