Viktig information om coronapandemin

  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Europeiska mobilitetsveckan 2021

Europeiska mobilitetsveckan 2021

Årets upplaga av mobilitetsveckan närmare sig. Den 16-22 september varje år inträffar europeiska mobilitetsveckan (European Mobility Week), ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Ett utmärkt tillfälle att fundera igenom dina resvanor och prova nya sätt att resa på. Örnsköldsviks kommun deltar under veckan. Varje år har kampanjen ett tema och slogan. 2021 års tema är Hållbar mobilitet - sunt och tryggt och har en slogan som säger Håll dig frisk, res hållbart.

Under årets mobilitetsvecka vill kommunen lite extra lyfta fokus på hållbarhet, hälsa, tillgänglighet och bidra till att fler medborgare förändrar sina vanor till det bättre. Målet är att medborgare ska gå, cykla och åka kollektivt mer, vilket innebär stora vinster - både för oss själva och för miljön! Som en del i detta uppmanas alla i kommunen till en bilfri dag 22 september. Prova att inte använda bilen och testa andra färdmedel till och från arbetet.

 

Vill du veta mer?

Läs mer om Europiska mobilitetsveckan på Trafikverkets webbplats och Mobilityweeks webbplats.

Trafikverket.se/mobilitetsveckan Länk till annan webbplats.

Mobilityweek.eu Länk till annan webbplats.

 

Om Europeiska mobilitetsveckan

Publicerad: