Ja

Cykla i Örnsköldsvik

I Örnsköldsvik finns massor av möjligheter för dig som gillar att cykla. Förutom stråk för landsvägscykling, så finns även här downhill nedför Varvsberget, samt leder och cykelstigar för MTB. Det sistnämnda finns framförallt på Skyttis där den nya och fräscha Örnen MTB Arena också ligger, med barnens favorit - en asfalterad pumptrackbana. I Örnsköldsvik finns verkligen något för dig som är cykelintresserad, oavsett du är nybörjare, motionär eller proffs. Cykel är också ett bra alternativ att ta sig fram om du har nära till jobbet, affären, fritidsaktiviteten etcetera.

MTB - Massor av cykelmöjligheter

För mountainbike finns en rad olika stigområden runt Örnsköldsvik. En härlig motionsform som samtidigt bjuder på naturupplevelser utöver det vanliga. Stanna gärna till under turen och för en energipaus och njut av skogens sus och fågelkvittret i det fantastiska Högakustenlandskapet.

På Skyttis ligger Örnen MTB Arena. Där finns 30 kilometer leder och stigar som alla uppmärkta tillskillnad från den andra ställena. Ett måste för dig som älskar att cykla över stock, sten och gillar utmaningar. I arenans teknikpark och pumptrackbana lockar du fram barnet i dig själv. De ger dig även möjligheten att finslipa dina färdigheter innan du ger dig ut i skogsterrängen.

Kom ihåg att inte cykla på spåret som är avsedda för rullskidor.

 

Utsiktsplatser med fantastiska vyer.

Uppmärkta leder med olika svårighetsgrader.

%%#6a762a%%accent-1%%
Rastplatser för fika och en stunds avkoppling.

MTB - park för barn och vuxna.

Stugor för övernattning.

Stigar som bjuder på fantastiska natur- och cykelupplevelser.

%%#6a762a%%accent-1%%

CK Örnen Downhill Park och landsvägscykel

Om du tar dig till toppen på Varvsberget så finns 6 uppmärkta downhill- leder strax intill hoppbacksanläggningen. Tillsammans erbjuder de 7 kilometer fartupplevelse. Hopp och drop i olika svårighetsgrader och där fallhöjden nästan är 130 meter på vissa ställen.

Paradisliften tar dig till toppen. När liften går kan du läsa om på Höga Kustens webbsida. Vill du trampa upp till toppen, så är tipset att starta från resecentrum där Högakustenleden börjar. Den sista biten till toppen går längs Varvsbergsvägen. För dig som gillar Freeride eller Endurstigar, så finns det på både Varvsberget och Åsberget.

För landsvägscykling finns det även rad olika stråk med olika längd och höjdprofiler som du kan att välja mellan. På cykelklubben CK Örnens webbsida presenteras en mängd olika alternativ.

Fartfyllda äventyr ner för Varsberget.

Landsvägscykel i det vackra landskapet.

Cykel är också ett bra alternativ att ta sig fram om du har nära till jobbet, affären, fritidsaktiviteten etcetera.